#نگرشی_به_تمدن_سومری_از_دروازه_یی_به_نام_هشته_رود_در_آذربایجان

ساخت وبلاگ
شماره: 003

همسر دوم زایی

برای پژوهشگران، مایه تاسف است که بسیاری از کتیبه های مربوط به قوانین سومری آسیب دیده اند و یا حتی کشف نشده و زیر حجاب خاک پنهانند. از این رو همه قوانین را نمی توان تفسیر و مقایسه کرد. با این وجود، شکی نیست که قوانین سامی بعدها، با تکیه بر قانون نامه  سومری تصویب شد. نمونه ای جالب و در خور بررسی، داستان ابراهیم پیامبر، همسرش سارا و زن دومش هاجر است. بر اساس قانون سومری شوهر زن نازا، می تواند همسری دیگر نیز اختیار کند؛ اما زن دوم نمی تواند در مقابل همسرش به سبب زایمان ادعای بزرگی کند، که در آن صورت مجازات خواهد شد. چنانچه در متون تورات و قرآن اشاره شده، ابراهیم را زنی نازا به نام سارا بود، پس سارا کنیز خود هاجر را برای آوردن فرزندی به ابراهیم عرضه کرد، زن دوم با آوردن فرزند خود را بالاتر از سارا دید. از این رو ابراهیم، هاجر و پسرش اسماعیل را طرد کرده و به صحرا تبعید کرد.

(کتاب: در اعماق سنگ نوشته ها
نویسنده: پروفسور معزز علمیه چیغ
صفحه 26)


مطابقت با شکل امروزی این باور:

در آذربایجان، کردستان، طوالش و آران در زندگی زناشویی در گذشته های نه چندان دور، رسمی موجود بوده بر این منوال، که؛ کنیز زایی یا همسر دوم زایی دلیل رجحان بر همسر نازای و سترون، اول نیست.
حتی در بیشتر این مناطق در صورتی که مردی متمول همسر نازا داشته باشد، با کنیز یا زنی دیگر با تعهد بر پای بندی به اصل این رسم مقرر میشود که زایش همسر دوم یا کنیز از منزلت بانوی اول نمیکاهد و حتی می توانستند پس از زایش، کودک را به همسر اول بسپارند و زن دوم را طلاق دهند و هزینه آن را پرداخت کنند!
این رسم از بین النهرین توسط سومریان به غرب ایران سرایت کرده است.
دقیقا میشود از کثرت از این دست بازمانده هایی از چنان فرهنگ غنی در میان ایرانیان و نبود هیچ رد و نشانی از آن در باور اقوام سمتیک به راحتی دریافت که قصه ی ابراهیم و هاجر و ساره نیز یک سرقت ادبی به نفع یهودیت بوده است، رسمی که در کتابهایشان وارد کرده اند ولی در زندگی و جامعه خود بدان پایبند نیستند.

✍: محمدعلی طهماسب زاده
1396/09/03

@tahmaasp_zaat

‏پست Google+‎ توسط m.a tahmaasp
https://plus.google.com/102538813273517786348/posts/atrQNbUeen

https://t.me/joinchat/AAAAAEF7tgz3FrxOFlUGsA

+نوشته شده در  یکشنبه بیست و ششم آذر ۱۳۹۶ساعت 22:3  توسط محمد علی طهماسب زاده  | 

محمد علی طهماسب زاده...
ما را در سایت محمد علی طهماسب زاده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9tahmasp5 بازدید : 366 تاريخ : شنبه 28 بهمن 1396 ساعت: 13:30